DOMOV - Kovinski in leseni nadstreški in nadstrešnice raznovrstnih oblik in najboljših odlik
DOMOV - Kovinski in leseni nadstreški in nadstrešnice raznovrstnih oblik in najboljših odlik
GALERIJA - kovinski in leseni nadstreški za terase, balkone, nadstreški za avtomobile, vhode...BREZPLAČNI NASVETITEHNIČNI PODATKI IN CENIKI O o nadstreških, montažnih garažah, carport-ih, polikarbonatnih kritinah
GALERIJA - kovinski in leseni nadstreški za terase, balkone, nadstreški za avtomobile, vhode...
AKCIJA MESECA - kovinski nadstreški po posebno ugodnih cenah
BREZPLAČNI NASVETI
POPUSTI IN UGODNOSTI
RAZLOGI ZA SODELOVANJE oz. zakaj naročiti nadstreške ali nadstrešnice pri našem podjetju
TEHNIČNI PODATKI IN CENIKI O o nadstreških, montažnih garažah, carport-ih, polikarbonatnih kritinah
POVEZAVE na strani z nadstreški, suhomontažno gradnjo, lektoriranjem, spletnim gostovanjem oz. hostingom...
KONTAKTNI PODATKI za vse ki želite informacije o nadstreških pridobiti preko osebnega stika
BREZPLAČNI NASVETI
 
KONSTRUKCIJA
KRITINA
DOBAVNI ROK
CENE IN MOŽNOSTI PLAČILA
PREDNOSTI NADSTREŠKOV
GRADBENI ELEMENTI
KADILSKI ZAKON (NADSTREŠKI OB LOKALIH)
RAZNO
   
KATALOG NADSTREŠKOV ZA AVTOMOBILE IN TERASE: OGLED
Katalog nadstreškov v elektronski (.pdf) obliki
 

ALI LAHKO VAŠ NADSTREŠEK KUPIM TUDI NA POLOŽNICE ALI OBROKE IN NE NA KREDIT, SAJ ZARADI PREMAJHNEGA PRIJAVLJENEGA OSEBNEGA DOHODKA URADNO NISEM KREDITNO SPOSOBEN?

Od obročnih odplačevanj ponujamo dve možnosti in sicer možnost odplačila do 12 obrokov brez obresti s plačilnimi karticami Diners Club-a ali pa kredite prek našega pogodbenega partnerja Volksbank ljudske banke; nakup na položnice pa žal ni možen. Tudi če zaradi premajhnega osebnega dohodka niste kreditno sposobni, vam banka ponuja možnost zastave nepremičnine ali vrednostnih papirjev. A ta način odplačevanja vam predlagam samo, če ste prepričani, da kredit lahko redno odplačujete; če pa v to niste 100-odstotno prepričani, je bolje, da nadstrešek naročite šele tedaj, ko boste zagotovo plačilno sposobni.

 

ŽELIMO SI TAKŠEN NADSTREŠEK, KOT GA IMATE OBJAVLJENEGA V RAZDELKU PLAČILNI POGOJI, A Z MINIMALNIMI SPREMEMBAMI. POLOVICO NADSTREŠKA BI PLAČALI Z GOTOVINO, POLOVICO PA S KREDITOM. ALI JE TO SPLOH MOGOČE?

Seveda je mogoče. V tem primeru bi poravnali avans na naš račun, drugo polovico pa bi odplačali s kreditom. Čas odplačevanja in višino obroka bi si izbrali sami, edina pogoja sta, da je znesek minimalnega obroka več kot 50 ? in da je čas odplačila 3-84 mesecev. Več o pogojih za pridobitev kredita si lahko preberete tudi na naši spletni strani pod rubriko Plačilni pogoji ali na spletnih straneh Volksbank ljudske banke, med delavnikom (pon.-pet., 8.00-17.00) pa nas lahko pokličete tudi na telefonsko številko 070 757 868.

 

ZAKAJ OD STRANK ZAHTEVATE, DA NADSTREŠEK V CELOTI PLAČAJO, ŠE PREDEN GA IMAJO POSTAVLJENEGA, A ZA TO NE PRIZNATE NOBENEGA DODATNEGA POPUSTA? SAMI SE BOMO ZA NAROČILO ODLOČILI LE, ČE VAM LAHKO NADSTREŠEK V CELOTI PLAČAMO PO PRETEKU REKLAMACIJSKEGA ROKA, NPR. PO 20 DNEH.

Po tehtnem premisleku smo se lani odločili, da bomo pri gotovinskem poslovanju ponujali samo dve vrsti plačil, in sicer 50-odstotni avans, ostanek na dan montaže, ali pa 100-odstotni avans. V drugem primeru priznamo dodaten 3-odstotni popust, ki velja za vse artikle razen za nadstreške iz akcije meseca. Za prvi način plačila smo se odločili zaradi velike plačilne nediscipline, ki vlada v Sloveniji, in zaradi spoznanja, da določen odstotek ljudi storitev naroči z namenom, da je nikoli v celoti ne poravna, saj se zaveda, da se za nekaj tisoč evrov podjetju ne izplača sodno terjati neplačanega denarja. Pri plačilnih pogojih ne popuščamo, zato vam drugih ne moremo ponuditi. Sami menimo, da je to pošten način plačila - tako do nas, ki imamo storitev vedno plačano v celoti, kot tudi do naročnika, saj drugi del plačila zahtevamo šele takrat, ko konstrukcija že stoji. Če naročnik ostanek poravna pravočasno, še isti delovni dan nadstrešek prekrijemo s kritino. Če pa stranka ostanka ne poravna, se montaža izvrši, ko sredstva prejmemo. V dveh letih se je ta način plačila izkazal kot izjemno učinkovit in nanj stranke nimajo nobenih pripomb, zato ga tudi v nadaljnje ne nameravamo spreminjati; vsaj ne, dokler se v Sloveniji ne vzpostavi učinkovit način izterjave.

 

IZDELUJETE SAMO TIPSKE NADSTREŠKE ALI TUDI NADSTREŠNICE PO NAROČILU? TO ME ZANIMA, KER POTREBUJEMO NADSTREŠNICO, KATERE VELIKOST NI PRIMERLJIVA Z NOBENO IZ CENIKA, OBJAVLJENEGA NA VAŠIH SPLETNIH STRANEH. ZAKAJ NIMATE OBJAVLJENIH CEN PO M2, TAKO DA BI SI LAHKO STRANKA SAMA IZRAČUNALA, KAKŠNA JE CENA NJENEGA NADSTREŠKA?

Seveda izdelujemo tudi nadstrešnice po naročilu oz. takšne velikosti, kot si jih stranka želi. Pri izdelavi prosojnih nadstreškov bi bila navedba cen po m2 nesmiselna in v večini primerov nerealna, saj bi preveč odstopala od natančne vrednosti. Zato imamo na spletni strani objavljene samo cene tipskih izvedb, torej tistih, pri katerih za navedeno ceno dobite največjo velikost nadstreška. Te so zasnovane tako, da ni nikjer ostanka materiala (plošč ali konstrukcije), ki se ga pri nadstreških po naročilu seveda zaračuna. Vsaka stranka pa lahko točno ceno želene nadstrešnice izve že v nekaj dneh, če na naši spletni strani izpolni kontaktni obrazec, na podlagi katerega vam izdelamo izračun in vam ga odpošljemo. Samo tako lahko stranki zagotovimo korekten poslovni odnos in končano nadstrešnico brez vsakršnih naknadnih doplačil.

 

NA VAŠI SPLETNI STRANI SEM VIDEL, DA ZA NAČIN PLAČILA 100-ODSTOTNI AVANS NUDITE SAMO 3-ODSTOTNI POPUST. PODJETJE, KI NAM JE NA NAVOGRADNJI VGRADILO OKNA IN VRATA, PA NAM JE ZA ISTI NAČIN PRIZNALO KAR 12-ODSTOTNI POPUST, RAZLIKA PA SE PRI VEČJI INVESTICIJI ŽE POZNA. ALI LAHKO TUDI VI ZVIŠATE POPUST?

Podjetja imamo različne pristope v prodaji. Nekatera prodajajo s pomočjo velikega števila reklam in referenc, nekatera z nizkimi cenami na račun slabe kakovosti, nekatera z akcijskimi ponudbami, nekatera pa z vnaprej napihnjenimi cenami, ki jih realno uravnajo šele, ko vam ponudijo 12-odstotni popust. Med takšna je verjetno spadalo tudi podjetje, ki vam je vgrajevalo okna in vrata. Način z nerealnimi popusti ali akcijami je opazen v vseh panogah, še posebej v avtomobilski in pohištveni. Vendar pa raje komentiram stvari v gradbeni stroki, ki jo veliko bolje poznam. Ker na trgu obstaja veliko podjetij iz vsake stroke, so cene trenutno veliko nižje, kot bi bile, če bi bila konkurenca manjša. Specializirana podjetja lahko za to ponudijo le minimalne popuste, v našem primeru je to 3-odstotni. Tista, ki obljubljajo popuste v višini 10 ali celo več odstotkov, pa menim, da jih lahko zagotovijo samo na dva načina, to je z materiali slabše kakovosti ali pa, če podjetje brez naročil ponudi visok popust za 100-odstotni avans, da lahko zaposli delavce in poravna račune pri podjetjih, ki jim dobavlja surovine.

 

ŽIVIMO V NEPOSREDNI BLIŽINI AVSTRIJSKE MEJE IN SE ODLOČAMO ZA NAKUP NADSTREŠNICE ZA DVA AVTOMOBILA. PO PREGLEDU VAŠE PONUDBE ME JE ZELO PRESENETILA CENA, SAJ SMO UGOTOVILI, DA BI NADSTREŠNICO ZA DVA AVTOMOBILA V AVSTRIJSKEM GRADBENEM VELEPRODAJNEM CENTRU LAHKO KUPILI CENEJE KOT PRI VAS. ALI GLEDE NA TO PONUDITE KAKŠEN POPUST?

Vaša trditev zagotovo ne drži. V Avstriji mogoče res lahko kupite nadstreške po nižji ceni, kot je naša, vendar gre zagotovo za neprimerljiv izdelek - iz drugih materialov in slabše kakovosti, kot je naša. Zato se lahko cene primerjajo samo za enak tip in enako velikost, nikoli pa samo med nadstreški na splošno, saj se tudi cene avtomobilov enakih velikosti, a drugih proizvajalcev in druge kakovosti zelo razlikujejo.
Če vas videz, kakovost in varnost ne zanimajo, lahko takšne nadstreške po izjemno nizki ceni kupite tudi v slovenskih veletrgovinah.
Lahko pa vam povem, da tudi mi, odkar smo v EU, veliko delamo v Avstriji in Italiji. Tipskim izvedbam, montiranim v tujini, dodamo najmanj 20 % na ceno, vendar smo kljub temu vsaj za 15 % cenejši od avstrijskih podjetij. To so nam doslej potrdili vsi naročniki.

 

SO CENE NADSTREŠNIC, OBJAVLJENE NA VAŠI SPLETNI STRANI, TOČNE IN DOKONČNE ALI SE LAHKO PO DOBAVI SPREMENIJO? ČE SE ZVIŠAJO, ME ZANIMA, ZA PRIBLIŽNO KOLIKO.

Cene tipskih nadstrešnic na naši spletni strani so dokončne in jih po montaži ne spreminjamo, zato nikoli ne zaračunavamo dodatnih del in doplačil. Ob tem pa vas moram opozoriti, da veljajo cene za osnovne tipske izvedbe, torej izvedbe z jekleno konstrukcijo, ki jo 1-krat zaščitimo s temeljnim osnovnim opleskom in 2-krat s prekrivnim epoksi-poliuretanskim opleskom bele ali sive barve. Konstrukcija je prekrita z mlečno belo prekatno polikarbonatno kritino, debeline 10 mm. Pripravljen temelj pa mora biti v nivoju z odstopanjem +/- 0,5 cm.
Doplačila so možna za zaščito kovine z vročim pocinkanjem, za druge vzorce in debeline kritine, za dodelave konstrukcije zaradi temeljev, ki niso v istem nivoju, ipd. Če ne želite osnovne izvedbe, so vedno definirana v ceni končne ponudbe, na podlagi katere naročite nadstrešek. Če torej naročate nadstrešek iz osnovne tipske izvedbe, doplačil nikoli ne zaračunavamo.

 

ALI CENE TIPSKIH ZASNOV NADSTREŠKOV, OBJAVLJENE NA VAŠI SPLETNI STRANI, VSEBUJEJO VROČE POCINKANJE KONSTRUKCIJE IN ALI JE V CENI UPOŠTEVANA KRITINA, KI ODBIJA TOPLOTNE SONČNE ŽARKE?

V cenikih so upoštevane osnovne izvedbe nadstreškov, torej izvedbe brez pocinkanja konstrukcije; to spada med opcijska doplačila. V ceni nadstrešnic, objavljeni na spletni strani, pa je upoštevana opalna, mlečno bela kritina, ki je UV-zaščitena, poleg tega pa odbije tudi velik del IR, toplotnih sončnih žarkov. Kot opcijsko doplačilo nudimo tudi izbiro kritin, ki so debelejše, imajo več slojev in še bolje odbijajo toplotne sončne žarke.

 

LETOS NAMERAVAMO ZGRADITI VSAJ EN NADSTREŠEK, MOGOČE CELO DVA. ZARADI NAŠEGA FINANČNEGA PLANA ME ZANIMA OKVIRNA CENA NADSTREŠKA NAD PARKIRIŠČEM.

Ker je največje povpraševanje po nadstreških za dva avtomobila, se okvirne cene osnovnih tipskih izvedb (material, delo in DDV) gibljejo od 3700 do 4600 evrov, odvisno od velikosti, tipa in oblike nadstreška. Možne so sicer tudi cenejše izvedbe, vendar niso priporočljive, saj se kljub nižji ceni, ki jo uvozniki ali proizvajalci dosežejo na račun zmanjšane kakovosti, trajnosti in varnosti nadstreška, že po nekaj letih izkažejo za veliko dražje. Na takšnih nadstreških je namreč treba pogosteje menjavati kritine (poškodbe zaradi udarcev in toče), opleskati konstrukcije (hitro rjavenje), včasih pa celo odstraniti nevaren nadstrešek in postaviti novega.
 

KAKŠEN STROŠEK PREDSTAVLJA PRI IZDELAVI OBIČAJNEGA NADSTREŠKA ZA DVA AVTOMOBILA VROČE POCINKANJE KONSTRUKCIJE IN ZA KOLIKO ČASA S TEM PODALJŠAMO ŽIVLJENJSKO DOBO NADSTREŠKA?

Vroče pocinkanje jeklene konstrukcije podraži nadstrešek za dva avtomobila v povprečju za 1.100-1.400 evrov; odvisno od tipa in velikosti nadstreška. Strošek je na prvi pogled visok, vendar pa se z vročim pocinkanjem rešite nujnih opleskov konstrukcije čez leta, ko ta začne rjaveti. O tem, za koliko časa s pocinkanjem podaljšamo življenjsko dobo konstrukcije, je težko govoriti, zagotovo pa za nekaj let. Večja prednost pocinkane konstrukcije je, da moremo v približno 30 letih konstrukcijo, zaščiteno z navadnim opleskom, vsaj 6 x opleskati, delo pa je zelo težko, saj moramo zelo paziti, da ne umažemo prosojne kritine, pri konstrukciji, zaščiteni z vročim pocinkanjem, pa oplesk v 30 letih ponavadi ni potreben.
 

GARAŽO V HIŠI SMO PREUREDILI V MANJŠO OBRTNO DELAVNICO. DVA AVTOMOBILA IMAMO PARKIRANA POD NADSTREŠKOM. KER PA BOMO KMALU KUPILI NOV AVTOMOBIL, POTREBUJEMO NADSTREŠEK ŠE ZA EN AVTOMOBIL. ŽE VEČ ČASA IŠČEMO POCENI IZDELEK, KI BI SE SKLADAL S HIŠO. KAKŠNA JE CENA NADSTREŠKA ZA EN AVTOMOBIL PRI VAŠEM PODETJU?

Ker je nadstrešek objekt, ki ga v povprečju izkoriščamo od 15 do 20 let, menim, da poceni izdelek ne bo zadovoljiv vaših pričakovanj. Naše podjetje vam lahko trenutno ponudi nadstrešek za en avtomobil za 2.100-2.400 evrov (ločno ukrivljen nadstrešek) ter 2.800 evrov za enokapni nadstrešek. cene pa so seveda odvisne od tipa in velikosti nadstreška, ki ga potrebujete. Ali se bo ta nadstrešek skladal z vašo hišo, pa vam lahko odgovorim šele, ko mi boste posredovali nekaj fotografil hiše z okolico.
 

POLEG SVOJEGA GOSTINSKEGA OBJEKTA KUPUJEMO PROSTOR, KI GA BOMO TAKOJ PO IZPELJANEM NAKUPU PREUREDILI V TERASO. TO BOMO NAJPREJ PREKRILI Z NADSTREŠKOM, POZNEJE PA ŠE ZASTEKLILI. KER SMO S FINANČNIMI SREDSTVI RAHLO OMEJENI, ME ZANIMA OKVIRNA CENA IZDELAVE NADSTREŠKA NAD TERASO GOSTINSKEGA LOKALA V VELIKOSTI 850 X 550 CM. KONSTRUKCIJA NAJ BO KOVINSKA, OB HIŠI SE BO STIKALA FASADE, NA ZUNANJEM DELU PA NAJ STOJI NA STEBRIH, KI MORAJO BITI ŽE SEDAJ PRILAGOJENI ZA POZNEJŠO ZASTEKLITEV. KRITINA MORA PROPUŠČATI SVETLOBO IN ODBIJATI SONČNE ŽARKE, ODPORNA PA MORA BITI TUDI NA TOPLOTO IZ PLINSKIH PEČI (JURČKOV). KER ZBIRAMO OKVIRNE CENE VSEH V PROCES IZGRADNJE UDELEŽENIH MOJSTROV, ZA PRIBLIŽNI IZRAČUN PROSIM TUDI VAS.

Okvirna cena investicije za želen nadstrešek se giblje okoli 1.350.000 SIT + DDV. Upoštevana konstrukcija je kovinska, prilagojena za zimski vrt. Kritina je prosojna polikarbonatna, odporna na vir toplote iz primerne oddaljenost (ne iz neposredne bližine). Na podano ceno so možna še  doplačila, in sicer doplačilo za zaščito kovinske konstrukcije z vročim cinkanjem, doplačilo za drug tip prosojne kritine, doplačilo na debelejšo polikarbonatno kritino z boljšo toplotno izolativnostjo ipd. Točnejši izračun in podrobnejše podatke pa vam lahko na vašo željo  podam na ogledu.

 
KER VEM, DA JE GRADNJA ODVISNA OD MNOGIH FAKTORJEV, KI SE JIH NE DA PREDVIDETI BREZ OGLEDA, VAS PROSIM ZA OKVIRNO CENO KOVINSKEGA NADSTREŠKA NAD TERASO, VELIKOSTI 800 X 450 CM. NA ENI STRANI BI BILA KONSTRUKCIJA PRITRJENA DIREKTNO NA FASADO, KI NI IZOLIRANA, NA ROBU TERASE PA BI BILI ŠTIRJE PODPORNI STEBRIČKI. KRITINA NAJ BO PROZORNA, STIK MED FASADO IN NADSTREŠKOM PA ZAKITAN. KER RAVNO UREJAM KREDIT ZA DOGRADITEV HIŠE, POTREBUJEM OKVIRNO CENO IZGRADNJE ŠE TA TEDEN.
Ker gre za urgentno zadevo, bom okvirno ceno sicer napisal, res pa je, da nadstreški za teraso niso v tipskih izvedbah, saj se terase med seboj razlikujejo v mnogih detajlih, ki vplivajo na ceno. Pri nadstreških za avtomobil je veliko lažje povedati okvirno ceno, ki načeloma ne odstopa, saj tam potrebujemo le pripravljene temelje v isti ravnimi. Kar se tiče vaše terase, lahko rečem, da bi se cena prekritja gibala od 900.000 sit naprej. V ceni so upoštevani DDV, izdelava in montaža konstrukcije, prevozi in montaža prozorne kritine z vsemi pripadajočimi elementi. Cena se poveča z velikostjo, z izbiro drugega tipa ali debeline kritine, če bi bila stena hiše za montažo kovinskega nosilca za špirovce preveč porozna ipd. Če bi nadstrešek ostal enake velikosti, kritina prozorna, stena primerna, pa navedena cena načeloma ne bi varirala oz. vsaj ne za več kot 5 %.
 

NA VAS SE OBRAČAM, KER ZBIRAMO PONUDBE ZA NADSTREŠEK ZA OSEM AVTOMOBILOV. DOVOLJENJE IMAMO IZDANO ŽE OD VSELITVE LETA 2004, IN SICER V VELIKOSTI 16 X 5,5 M. ZANIMA ME, ČE TAKE NADSTREŠKE SPLOH IZDELUJETE, SAJ JIH V VAŠI GALERIJI NI. ČE JIH IZDELUJETE, ME ZANIMA  OKVIRNA CENA ENEGA NADKRITEGA PARKIRNEGA MESTA. PROSIM TUDI, ČE MI LAHKO POŠLJETE PONUDBO S PLAČILNIMI POGOJI. ČAS IZGRADNJE JE POLETJE 2006, LOKACIJA LJUBLJANA.

Take nadstreške seveda izdelujemo, jih pa v galeriji res ni, saj je povpraševanje po njih veliko manjše kot po nadstreških za dva ali tri avtomobile. Res je tudi, da se nadstrešek za 8 avtomobilov od teh ne razlikuje, temveč gre za identične oz. podobne elemente, ki se sestavljajo. Slike vam bom poslal kot prilogo ponudbe. O ceni lahko povem le to, da se cena pokritega parkirnega mesta giblje od 400.000 sit naprej, odvisna pa je od velikosti parkirnega prostora, barve kritine, predpriprave terena, vrste površinske zaščite kovine, načina plačila ipd. V ceni so vključeni vsi prevozi, ves material in montaža nadstreška na terenu. Potrebujemo pa gradbeno dovoljenje oz. lokacijsko informacijo in pa ustrezno predpripravljene temelje.

 

ZANIMA ME, ZAKAJ CENA MONTAŽNEGA LOČNO KRIVLJENEGA NADSTREŠKA ZA EN AVTOMOBIL (ČEPRAV JE V AKCIJI) NI ZA POLOVICO ALI VEČ MANJŠA OD CENE ENAKEGA NADSTREŠKA ZA DVA AVTOMOBILA, TEMVEČ JE TAK NADSTREŠEK KAR ZA 100.000 SIT DRAŽJI OD POLOVICE VEČJEGA NADSTREŠKA?

Statični izračuni in izdelava kovinskih konstrukcij žal niso tako enostavni postopki, da bi lahko npr. za pol manjši nadstrešek uporabili ravno pol tanjše cevi, polovično kilažo konstrukcije, polovično kvadraturo polikarbonatne kritine in polovične količine drugih potrebnih materialov, polovični čas priprave in čas montaže.
Žal je tako, da je veliko gradnikov podobnih ali celo enakih, podobno ali enako je tudi njihovo število, ustrezna konstrukcija v resnici ni ravno za  polovico lažja ipd.
Razlika v ceni med nadstreškom za en avtomobil in nadstreškom za dva avtomobila je zaradi zgoraj naštetega še veliko manjša kot med akcijo. Zaradi tega strankam ponavadi svetujemo, naj zaradi majhne razlike v ceni raje naročijo nadstrešek za dva avtomobila, seveda če nimajo prostorskih omejitev. Če pa te obstajajo, pa lahko še vedno naročijo ponujeni nadstrešek za en avtomobil. Za konec lahko z vso odgovornostjo zatrdim, da je cena 499.000 sit z 8,5 odstotka DDV za tako kakovosten in ličen nadstrešek zelo nizka, in to le zato, ker gre za novost v našem prodajnem programu.

 

V TUJI REVIJI ZA UREJANJE OKOLICE SEM ZASLEDILA, DA JE STROŠEK IZGRADNJE NADSTREŠKA POL NIŽJI KOT STROŠEK ZIDAVE GARAŽE. POUDARJAJO TUDI VELIK PORAST IZDELAVE NADSTREŠKOV GLEDE NA MINULO DESETLETJE.
KER SEM ZAGOVORNICA TRADICIONALNEGA NAČINA GRADNJE, TOREJ ZIDAVE, BI SE RAJE ODLOČILA ZA SLEDNJO. ČE PA MI LAHKO PONUDITE LIČNO IZVEDEN NADSTREŠEK, KI BI SE SKLADAL Z OBSTOJEČO HIŠO IN OKOLICO, POLEG TEGA PA RES BIL ZA POLOVICO CENEJŠI, BI SE VERJETNO ODLOČILA ZA SLEDNJEGA. ALI IMATE PODATKE O STROŠKIH IZGRADNJE?

Podatkov o stroških zidave nimamo, saj se s tem ne ukvarjamo in vam zato navedbo revije težko potrdim. Vem le, da se cene materialov v tujini močno razlikujejo od naših, zato jih raje ne bi primerjal. Potrdim pa lahko, da vedno izdelamo kakovosten in ličen nadstrešek, ki se sklada tako s hišo kot tudi z okolico, in to po konkurenčnih cenah.

 

KONEC POMLADI SEM MED ODGOVORI ZASLEDIL, DA BOSTE NA SPLETNI STRANI OBJAVILI CENE TIPSKIH NADSTREŠKOV - ALI SEM TE SPREGLEDAL ALI ŠE NISO OBJAVLJENI? ČE JIH ŠE NI, VAS PROSIM, DA MI SPOROČITE CENO TIPSKEGA MONTAŽNEGA NADSTREŠKA ZA DVA AVTOMOBILA Z NAKLONOM NAZAJ?

Rubriko s skicami in cenami tipskih nadstreškov res šele pripravljamo, so pa nadstreški že skonstruirani, zato lahko objavimo približne cene, ki pa se lahko še spremenijo:
-mali krivljen kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 3.678,15 evrov z 8,5 % DDV,
-srednji krivljen kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 4.131,00 evrov z 8,5 % DDV,
-veliki krivljen kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 4.483,40 evrov z 8,5 % DDV,
-enokapni mali kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 3.547,95 evrov z 8,5 % DDV,
-enokapni srednji kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 4.133,85 evrov z 8,5 % DDV,
-enokapni veliki kovinski nadstrešek za 2 avtomobila = 4.383,40 evrov z 8,5 % DDV.

 

PRED SNEGOM BOMO UREDILI PARKIRIŠČE IN SOČASNO ZGRADILI TUDI TEMELJE ZA MONTAŽNI GARAŽNI NADSTREŠEK, KI GA BOMO NAROČILI V PRIHODNJEM LETU. ZANIMA NAS, ALI TEMELJE ZALIJETE VI IN KAKŠNA JE CENA? OZ. ČE JIH NE, KAKŠEN JE NADALJNI POSTOPEK, ALI POŠLJETE NAČRTE IZVEDBE ALI TEMELJ OSEBNO ZAKOLIČITE?

Zaradi velike zasedenosti temeljev sami žal ne izdelujemo, lahko pa delo izvedejo naši podizvajalci. Približna cena se giblje od 42.000 do 65.000 tolarjev na en točkovni temelj. Cena je odvisna od tipa konstrukcije, oddaljenosti, št. stebrov ipd. Delo pa lahko izvedete tudi sami, v tem primeru vam pošljemo načrt izvedbe oz. v primeru naročila nadstreška temelj zakoličimo osebno.

 

ARHITEKT NAM JE OB HIŠI NARISAL LOČNI NADSTREŠEK NA OSMIH NOSILNIH STEBRIH, GLOBOK 10,5 M, ŠIROK 6,70 M IN Z OSNIM RAZMAKOM MED STEBRI 620 CM. NADSTREŠKA ZARADI PRED LETI IZJEMNO VISOKE CENE IZDELAVE NISMO ZGRADILI, SMO PA ZA IZGRADNJO ZOPET ZAINTERESIRANI SEDAJ. ZAVEDAMO SE, DA TOČNE CENE NI MOGOČE SPOROČITI, PROSIMO PA VSAJ ZA PRIBLIŽNO.

Strošek izgradnje je bil in je še vedno dokaj visok. To pa zaradi velike osne širine med stebri, kar posledično vpliva na močnejšo in težjo konstrukcijo, daljše loke, daljše polikarbonatne plošče ipd. Približna cena izdelave se giblje okoli 2,000.000 tolarjev, lahko malenkost več oz. manj. Temu pa je treba prišteti še gradbena dela, in sicer izkope ter izdelavo točkovnih betonskih nosilnih temeljev (cca. 200.000 do 300.000 tolarjev).

 
KAKŠNA JE RAZLIKA V CENI MED POLIKARBONATNO KRITINO, DEBELINE 10 MM, Z MONTAŽO IN KALJENIM STEKLOM, DEBELINE 10 MM, Z MONTAŽO?
Med omenjenima kritinama je velika cenovna razlika, saj se cena polikarbonatne kritine za nadstreške z montažo giblje od 8.000,00 sit do 14.000,00 sit na kvadratni meter. Cena kvadratnega metra kaljenega stekla za nadstreške z montažo pa se giblje od 25.000,00 sit do 45.000,00 sit na kvadratni meter. Torej je polikarbonatna kritina za nadstreške trikrat cenejša od kaljenega stekla.
 
ZARADI NARAVE NAŠEGA DELA VEČINO LETA PREŽIVIMO V TUJINI. V LJUBLJANI IMAMO SICER HIŠO - DVOJČEK, VENDAR PA SMO PRED LETI GARAŽO PRODALI SOSEDOM. KER MOŽNOSTI ZIDAVE NI, NAS ZANIMA T. I. MONTAŽNI CARPORT ZA DVA AVTOMOBILA IN KAKŠEN JE CENOVNI RAZRED?
Če pod pojmom carport mislite na garažni nadstrešek, potem ponujamo tri tipe takšnih montažnih garaž, in sicer:
- standardni mali garažni nadstrešek za dva avtomobila (naklon nazaj) - cena se giblje od 850.000,00 sit naprej,
- krivljen mali garažni nadstrešek za dva avtomobila (naklon v levo in desno) - cena se giblje od 850.000,00 sit naprej,
- samostoječi-konzolni garažni nadstrešek za dva avtomobila (naklon nazaj) - cena se giblje od 1.800.000,00 sit naprej.
Za vse ostale informacije sem Vam na voljo na gsm št. 041 / 757 - 868.
 
KOLIKO NIŽJA JE CENA IZDELAVE LESENEGA GARAŽNEGA NADSTREŠKA OD CENE IZDELAVE KOVINSKEGA NADSTREŠKA ZA EN AVTOMOBIL?
Cena izdelave pri nas je približno enaka oz. je lesena nadstrešna garaža še nekoliko dražja. To pa zato, ker izdelujemo le lepljene lesene konstrukcije in ne konstrukcij iz navadnega žaganega lesa. Konstrukcija iz navadnega lesa bi bila sicer cenejša, a tudi manj kakovostna, saj tak les poka, zvija, torej nenadzorovano spreminja obliko, kar pa posledično poškoduje polikarbonatno kritino, to pa za nas kot izvajalce ni dopustno.
 
TRENUTNO ZBIRAMO DOVOLJENJA ZA POSTAVITEV NADSTREŠKA ZA AVTOMOBILE. PRED STANOVANJSKIM BLOKOM BOMO PREDVIDOMA IZDELALI VEČ NADSTREŠKOV, PREDVIDOMA 3 ALI 4, ZA 4 AVTOMOBILE VSAKEGA. KONČNO ŠTEVILO JE ODVISNO PREDVSEM OD CENE. PRI VAS BI ZAENKRAT RAD NAROČIL PONUDBO IN PA VIZUALIZACIJO VAŠIH NADSTREŠKOV, DA BOMO STANOVALCI VIDELI, KAKO SE SKLADAJO Z OKOLICO.
Pred ogledom lokacije in pred podrobnejšim pogovorom Vam lahko izdelam le informativno ponudbo. Povem lahko tudi, da se povprečna cena takšnega nadstreška giblje okoli 360.000-450.000 sit na avtomobil.
Vizualizacijo na realno lokacijo za tako velik projekt sicer res izdelamo brezlačno, vendar šele po naročilu nadstreška, torej po plačilu avansa.
Če Vas zanima, kako se naši nadtreški zlijejo z okolico, Vam lahko ponudim naš ogled ter podrobnejšo predstavitev naših izdelkov in slikovnega materiala.
 
ZAKAJ NA SVOJI SPLETNI STRANI NE OBJAVITE CEN SVOJIH NADSTREŠKOV, ČE NE CEN PO KVADRATNEM METRU, PA VSAJ CENE TIPSKIH NADSTREŠKOV V NAPREJ DOLOČENIH VELIKOSTIH?
Čeprav preko elektronskega kontaktnega obrazca in preko elektronske pošte na spletni strani dobimo več kot 80 % vprašanj ravno o ceni in plačilnih pogojih, pa tovrstnih podatkov na strani nimamo objavljenih iz preprostega razloga, in sicer zato, ker se zaradi mnogih nepredvidljivih dejavnikov in stroškov in brez popolnega opisa in stanja lokacije ne da natančno definirati cene nadstreška. Naj za primer navedem, da se lahko vnaprej objavljena cena cca. 30 m2 velikega nadstreška po ogledu in izdaji ponudbe razlikuje tudi za 100.000 sit ali več.
Kljub temu pa smo se zaradi mnogih želja obiskovalcev odločili, da bomo v prihodnosti na naši spletni strani objavljali točne cene tipskih nadstreškov za avtomobile ter tudi približne cene lesenih in kovinskih nadstreškov za terase. Slednje cene pa se bodo lahko, kot sem predhodno že opozoril, po izdaji veljavne ponudbe razlikovale od cene, objavljene na internetu.
 
VAM KONKURENČNO PODJETJE PONUJA MONTAŽNE NADSTREŠNE GARAŽE ZA EN AVTOMOBIL, IN SICER PO CENI NIŽJI OD 200 TISOČAKOV. VI STE MI PRED MESECI PONUDILI ENAK PRODUKT ZA VEČ KOT TRIKRAT VIŠJO CENO, S PRIPISOM, DA GRE ZA AKCIJSKO PONUDBO. UPAM, DA JE TAKRAT PRIŠLO IZ VAŠE STRANI DO NAPAKE. ČE DO NAPAKE NI PRIŠLO, MISLIM DA SI TAKO JAZ KOT VSI OSTALI, KI STE JIH ZA NADSTREŠEK OGOLJUFALI, ZASLUŽIMO VSAJ POJASNILO IN OPRAVIČILO, ZAKAJ BI LAHKO OZ. ZAKAJ SO ENAK NADSTREŠEK TOLIKOKRAT PREPLAČALI. HVALA ZA ODGOVOR.

Spoštovani! Naj Vas že takoj na začetku popravim, da nikakor ne gre za isti, sploh pa ne za enak produkt. Enaka oz. podobna je lahko le velikost in dejstvo, da gre za nadstrešek za avto. Vsi kazalci, kot so kakovost materialov, način obdelave, vgrajeni sestavni deli, kakovost zaščite, garancije, varnost, statična ustreznost med obremenitvami ipd. 100-odstotno ne govorijo v korist cenejšega nadstreška.
Naj v uvodu pojasnim, da tako kot vsepovsod drugod, tudi pri nadstreških obstajajo cenovni razredi: nižji, srednji in višji oz. visok.
Sami izdelujemo nadstreške srednjega cenovnega razreda (tako ponudbo sem poslal tudi Vam) in pa nadstreške višjega oz. visokega cenovnega razreda.
Zaradi tega lahko brez slabe vesti odgovorim, da ponudba v višini 600.000 sit za nadstrešek iz 4-krat pleskanega lepljenega lesa, prekritega z najkvalitetnejšo večslojno polikarbonatno kritino, ni visoka, temveč je celo zelo nizka.
Sam sem mnenja, da lahko nadstrešek za avto v vrednosti 200.000 sit kupijo le osebe, ki si bodo lahko v roku parih let privoščile nov nadstrešek, saj jim bo prvi odslužil.
Kakorkoli pa, si naše podjetje rubrike brezplačni nasveti nikakor ni zamislilo zato, da bi v njej ocenjevalo in obračunavalo s konkurenco, pač pa zato, da bi bilo s svojimi nasveti in odgovori v stalno pomoč ljudem s težavami in vprašanji.
Zato bom iz prve roke ponovno zatrdil, da se kvalitetno izdelanega lepljenega lesenega nadstreška, sestavljenega iz več kot 370 gradbenih elementov, ne da postaviti za manj od 600.000 sit (nadstrešek za en avtomobil) ali 990.000 sit (za dva avtomobila).
Upam, da ste z odgovorom zadovoljni, če niste, Vam na željo ponujam daljšo pisno in slikovno ponazoritev. Prosim pa, da drugič vprašanja naslavljate z Vašimi podatki oz. vsaj z imenom, in ne iz ekspress narejenega elektronskega naslova za enkratno uporabo. Tako bom imel vsaj občutek, da odgovarjam osebi, in občutek, da moj trud ne gre v nič.
Za konec Vam ponujam še 25-odstotni popust na veljavno in potrjeno ponudbo kateregakoli izvajalca, ki bi lahko izdeloval nadstreške iz istih materialov in enake kakovosti, kot je naša, po nižji ceni, kot jo mi ponujamo v akcijski ponudbi. S tem si boste zagotovili nadstrešek visokega kakovostnega razreda za ceno nadstreška nižjega cenovnega razreda, podjetje, ki bo izdalo ponudbo, pa našo pogodbo za odkup več deset takšnih nadstreškov letno.

 
ŽE MNOGO LET NAČRTUJEMO IZGRADNJO LESENE NADSTREŠNICE, PREKRITE S POLIKARBONATOM. RAZNE IZVAJALCE SMO ŽE VEČKRAT ZAPROSILI ZA IZDELAVO PONUDB IN PREDRAČUNOV. DO SEDAJ SE ZA NOBENEGA OD NJIH ŽAL ŠE NISMO ODLOČILI, KER IMAMO ZELO OMEJENA FINANČNA SREDSTVA.
VAS ZARADI TEGA ZAENKRAT NE BOM PROSILA ZA PONUDBO, SI PA ŽELIM IZVEDETI, ČE LAHKO PREDLAGATE KAKŠNO POCENI IZVEDBO.
Poceni izvedb je zmeraj več, vendar pa ima vsaka izmed njih kakšno slabo lastnost.
Če zamenjamo lepljeno in dodatno sušeno leseno konstrukcijo z navadno masivno konstrukcijo, Vam zamenjava trenutno sicer prihrani nekaj denarja, vendar pa Vam bo navadna konstrukcija z leti popokala, spreminjala obliko, se zvijala in zato ni primerna za prosojne, polikarbonatne kritine.
Če navadno konstrukcijo prekrijete z aluminijasto ali pocinkano pločevino (ravno ali rebrasto), ki je sicer relativno poceni (oz. cenejša od polikarbonatnih kritin), ustvarimo videz industrijskega objekta, poleg tega pa kritina ne propušča svetlobe. Tak nadstrešek lahko torej popolnoma služi namenu varovanja terase ali varovanja avtomobila, ne bo pa najlepši na izgled.
Ena od cenejših možnosti je tudi navadna masivna konstrukcija, prekrita z bitumensko tegolo. Ta za kakovostno montažo potrebuje malce večji naklon, prav tako ne propušča svetlobe, z leti pa postaja vedno bolj trda in krhka, s tem pa se močno zmanjša odpornost na točo, ledene sveče ...
Torej cenejše izvedbe obstajajo in so mogoče, vendar ima vsaka od njih nekaj negativnih lastnosti. Če Vam te niso prevelike, lahko z eno od naštetih kombinacij prihranite nekaj denarja.
Odsvetujem pa Vam kombinacije navadne masivne konstrukcije s polikarbonatnimi kritinami, saj bi lahko prihranjena sredstva na račun konstrukcije kaj kmalu namenili za krpanje lukenj okoli vijakov in ALU profilov oz. celo za zamenjavo kritine.
KONTAKTNI PODATKI za vse ki želite informacije o nadstreških pridobiti preko osebnega stika